Ibland behöver man låna lite större belopp snabbt. Det kan finnas flera olika anledningar till att man plötsligt behöver lite mer pengar, och det behöver inte alltid handla om att man bara ska ha pengarna till konsumtion. Men vad är bra att tänka på om man vill ta ett SMS-lån på 10 000 kronor?

Att låna 10 000 kronor

Det finns flera SMS-lån där man kan låna 10 000 kronor eller till och med mer om man skulle vilja det. När det gäller de lite större lånen kan det finnas lite längre återbetalningstider och det gör att räntorna ofta kan bli lite högre. Det kan vara klokt att titta på när man ansöker om lånet.

Krav på inkomst och säkerhet

Om man vill ansöka om ett SMS-lån på 10 000 kronor kan det ofta vara så att långivaren kräver att låntagaren har en lite högre inkomst. Ibland krävs det också säkerhet i form av en medlåntagare eller liknande. Det beror helt enkelt på att långivaren vill vara säker på att låntagaren kan betala sin skuld. Ofta bedöms betalningsförmågan efter taxerad inkomst men om en låntagare nyligen fått ett fast jobb med högre lön kan lånet ofta beviljas om intyg finns om arbetet. Då behöver den taxerade inkomsten inte spela någon roll.

Räntor och avgifter

En sak som alltid är bra att titta på när det gäller lån på 10 000 kronor är vilka räntor och avgifter som tillkommer. Räntan sätts ofta individuellt efter individens betalningsförmåga och den kan variera rejält. Det kan också vara så att lånet har fasta månadsavgifter istället för ränta och då är det bra att veta vad de avgifterna ligger på. En annan sak som är bra att kolla upp är om det tillkommer fakturaavgifter, uppläggningsavgifter eller liknande. De kan bidra till att lånet blir dyrare än man tänkt sig.