När det gäller SMS-lån kan man låna både små och stora belopp. Om man vill låna små belopp finns det många olika lån att välja mellan men vad är bra att tänka på?

SMS-lån eller banklån?

När det gäller små belopp som 2000 kronor är det ofta inte möjligt att låna så lite hos banken. Då är ett SMS-lån ett klokt val. Då kan man dessutom få pengarna riktigt snabbt och ofta görs ingen kreditupplysning via UC som syns för alla andra.

Låna 2000 kronor kostnadsfritt

Många långivare av SMS-lån erbjuder nya låntagare att låna 2000 kronor mer eller mindre gratis. Det betyder att man inte behöver betala ränta, uppläggningsavgift eller annat på lånet. Man betalar helt enkelt bara tillbaka den summa man har lånat enligt den faktura man får från långivaren.

Återbetalningstid

När man lånar små belopp på SMS-lån är återbetalningstiden generellt sett relativt kort. Den brukar för det mesta vara maximalt tre månader lång. Det betyder att man behöver veta att man kan betala tillbaka beloppet under tiden. Om man lånar kostnadsfritt kan återbetalningstiden vara kortare och då gäller oftast bara en månad. Då ska hela beloppet betalas tillbaka när den månaden har gått. Ibland kan man förlänga lånet med någon enstaka månad genom att man betalar en avgift. Det ska dock noteras att den lånade summan inte blir mindre på grund av att man betalat in summan för förlängning.

Krav på inkomst

När det gäller mindre lån på 2000 kronor krävs det ofta inte något jättehög inkomst för att lånet ska kunna beviljas. Dock vill långivaren i de allra flesta fall se att låntagaren kan betala tillbaka lånet inom återbetalningstiden. Ju kortare återbetalningstid det är och ju högre ränta, desto högre inkomstkrav finns det ofta. Ibland kan även de här gränserna släppas lite på beroende på individens betalningsförmåga.