När man ansöker om lån på en bank tar det ofta relativt lång tid innan man har pengarna på kontot. Först ska lånet beviljas, och sedan tar det ofta minst två bankdagar innan man har sina pengar. När man ansöker om ett SMS-lån tar det inte alls lika lång tid och det innebär flera fördelar för låntagaren.

Snabba utbetalningar

När man ansöker om ett SMS-lån kan man i de allra flesta fall få besked om lånet är beviljat eller ej direkt på skärmen, eller i alla fall inom någon timme. Hos några långivare kan man sedan få pengarna utbetalade redan inom någon timme, eller senast dagen efter. Hos många långivare kan pengar betalas ut dygnet runt.

Olika för olika banker

När man får sina pengar kan variera lite beroende på vilken bank man har. Om man har en av de större bankerna i Sverige, som Swedbank, Nordea eller SEB sker utbetalningar ofta riktigt snabbt. Om man har en mindre bank kan det ta lite längre tid.

Låneföretagens öppettider

För att en utbetalning ska kunna ske måste låneföretaget ha öppet. Vissa låneföretag har kortare öppettider än andra och vissa har öppet dygnet runt. Det kan dock vara bra att komma ihåg att bemanningen kan vara något lägre på nätter och det kan ta en något längre tid innan man får sin utbetalning.

Utbetalning på röda dagar eller helg

Hos de allra flesta låneföretag har man riktigt generösa öppettider och det betyder att man i många fall kan få sin utbetalning även på en helg eller röd dag. Om låneföretaget har öppet dygnet runt även under de här dagarna kan man också få sina pengar mitt i natten. Det är mycket bra för många låntagare eftersom att ett behov av pengar kan infalla när som helst under dygnet. Olyckor och sjukdomar med mera inträffar inte bara under dagtid.