Att ta ett lån utan inkomst kan låta helt otroligt. Det är dock inte något omöjligt i dag. För bara ett par år sedan kunde man inte låna pengar om man inte hade någon form av inkomst men sedan SMS-lånen gjorde sitt intåg i Sverige har det blivit möjligt. Men hur går man tillväga för att låna pengar utan att ha någon inkomst?

Bidrag räknas

Även om man inte har haft något arbete eller har något sådant kanske man har någon form av bidrag, ärvda pengar eller stipendier att leva på. De här pengarna räknas i de allra flesta fall också när man ska teckna ett lån. Det betyder att man kan ha lättare att få ett lån om man kan visa att man snart kommer att få ett arv eller ett stipendium.

Ljuga om inkomsten

Ibland kan det kännas frestande att ljuga för att man ska få ett SMS-lån. Det är dock inte speciellt lämpligt. I de allra flesta fall gör nämligen långivaren en kreditupplysning på låntagaren. Det betyder att de ser låntagarens tidigare inkomster (men inte nuvarande). Om låntagaren nyligen har fått ett arbete syns det inte på en kreditupplysning men då krävs det ofta att låntagaren kan skicka in kopia på anställningsavtal eller lönespecifikation för att lånet ska kunna beviljas.

Ansöka om lån utan inkomst

Om man vill ansöka om ett lån utan inkomst kan det först vara bra att titta på vilka långivare som skriver ut inkomstkrav. Om långivaren inte gör det kan det ibland finnas små lån man kan få även utan att ha någon inkomst alls. Det är dock oftast inte fråga om några större belopp.

Själva ansökan om SMS-lån går till på samma sätt för personer utan inkomst som för personer som har en hög inkomst. Man går helt enkelt in på långivarens hemsida och ansöker om lånet. Man skriver i sina uppgifter. Om man inte har någon inkomst anger man också det. Efter det får man verifiera sig med BankID eller annan variant och sedan är det dags att vänta på svar från långivaren. Ibland kan man få svaret direkt på skärmen och andra gånger dröjer det ett tag. Om det är så att ansökan måste handläggas får man dock ett meddelande om det.

Ibland kan det vara så att man inte kan få precis den storlek på lån man ansökt om beviljad. Lånet kanske är lite för stort för att låneföretaget ska känna att det är tryggt nog att låna ut pengarna. Då kan man bli erbjuden ett lite mindre lån.

SMS lån med krav på säkerhet

Om man inte har någon inkomst alls kan det vara så att man behöver en säkerhet för att få ett SMS-lån. Det kan vara en borgensman, en bil eller kanske ett hus. Om en säkerhet behövs kan man inte få lånet beviljat innan alla papper är påskrivna. När det gäller borgensman eller medsökande får denne oftast inte ha betalningsanmärkningar och den här personen måste alltid ha någon form av inkomst för att lånet ska bli beviljat.